top of page

Sohbet: Dilozof'la Geçmişe Dijital Bakış

Lokal Zihin altında düşünce biçimlerini ilgiyle takip ettiğimiz kişileri ağırlıyoruz. Ve Felsefe bölümümüzün ilk konuğu açtığı "Dilozof" adlı youtube kanalıyla Felsefi düşünce biçimlerini ve felsefecileri yalın ve canlandırıcı bir biçimde izleyenlerine anlatan Pelin Dilara Çolak.


Felsefe denilince akla tozlu raflar arasında kaybolmuş ve hayattan kopuk olan insan imajının gelmesine, bilim, din, sanat gibi konularda konuşan ve içerik üreten kişilerin çoğunlukla erkek olmasına karşı bir tepki olarak kendi bakış açısından bir kadın ve bir genç olarak çok sevdiği Felsefeyi dijital mecra aracılığıyla anlatmayı kendisine misyon edinmiş Pelin Dilara Çolak. Ve kısa sürede kendisine düşünmeyi ve sorgulamayı seven bir topluluk edinmiş.


Dijital dünyada hakim olan hızlı ve sorgulamadan düşünme biçimine karşı, yavaş, irdeleyerek ve kökensel düşünme halini bizlere yeniden hatırlatmak isteyen Dilara'ya motivasyon kaynaklarını, yerel düşünme biçimlerimizi ve kaybolan felsefi değerlerimizin sebeplerini sorduk. Sadece tüketmek yerine 1 kişinin bile üretmeyi seçmesiyle neler yaratılabileceğini konuştuğumuz bu keyifli sohbette dijital dünyada felsefe yapmanın keyfini bize hatırlatan ve bu ışığı taşıyan Dilozof'a çok teşekkür ederiz.


Dilozof'u takip etmek için kanalına abone olmayı unutmayın :)


Lokal Hareket Nedir?

Bilinçli birer tüketici olma yolunda bize ışık tutan yerli düşünce liderlerini, kültür gözlemcilerini, hikaye anlatıcılarını, üreticileri, yaratıcıları, kreatif beyinleri, genç girişimcileri, bilim insanlarını, uzmanları, şifacıları, toplumsal fayda sağlayanları ve herşeyden öte kişisel keşif yolculuğunda olanları bir araya getiriyoruz. 

içerikler sana gelsin!

Aramıza Hoşgeldin!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page