top of page

Bullet Journal (Günlük Planlama) Nedir?

Bullet Journal Amerikalı bir tasarımcı olan Ryder Carroll tarafından geliştirilen bir sistem. İlk aşamada bir kickstarter projesi olarak başlayan bu ajanda tutma metodu kullanım ve öğrenim kolaylığı sağladığı için kısa sürede popüler oluyor.


Bullet Journal bir ajanda tutma yönteminden çok bir hayat düzenleme rehberi aynı zamanda. Size kişiselleştirebileceğiniz bir sistem kurmanızı sağlıyor ve hem de hiçbir sınırlama olmadan. İhtiyacınız olan şeyler yalnızca noktalı bir defter keçeli bir kalem ve cetvel. Ajandanın en temel amacı geçmişi takip edip kayıt altına almak, anını organize etmek ve geleceği planlamak. Bu ajandayı nasıl tutmak ve kullanmak istediğiniz tamamen size bağlı.


Bu sistem tüm notlarınızı planlarınızı deftere kaydetmeyi ve bu defter üzerinden takibini yapmayı savunuyor. Post-it, telefon ve bilgisayar kullanımıyla farklı yerlere not almak yerine tek bir defter kullanıyorsunuz. Böylelikle yaptığınız her şey hem kayıt altında kalıyor hem de oldukça düzenli bir planlama sistemi geliştiriyorsunuz. Adeta bir kişisel asistanınız olması gibi…


Özellikle girişimciler ve freelance çalışan kişiler için kullanım avantajı çok fazla. Her şeyin bir arada tek bir defterde durması ve üstelik sizin bireysel olarak kurduğunuz takip mekanizmasıyla çalışıyor olması harika bir şey.


Klasik bir ajandadan farklı olarak size bir format sunmaz. İstediğiniz tarihte başlayabilir ve kullanım sıklığını siz belirleyebilirsiniz. Kendi hazırladığım günlük planlama deneyimimin sizlere ilham olmasını dilerim.



Lokal Hareket Nedir?

Bilinçli birer tüketici olma yolunda bize ışık tutan yerli düşünce liderlerini, kültür gözlemcilerini, hikaye anlatıcılarını, üreticileri, yaratıcıları, kreatif beyinleri, genç girişimcileri, bilim insanlarını, uzmanları, şifacıları, toplumsal fayda sağlayanları ve herşeyden öte kişisel keşif yolculuğunda olanları bir araya getiriyoruz. 

içerikler sana gelsin!

Aramıza Hoşgeldin!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page