top of page

Sohbet: "Bilmiyorum" Diyebilme Sanatı

Sinir bilimi alanında uzman Prof. Dr. Sinan Canan ile düşünce yapıları üzerine harika bir sohbet gerçekleştirdik. Kişisel deneyimlerinin kendi bilim alanındaki yolculuğuna olan etkilerini ve bu yolda kendi deneyimlediği doğruları bizlerle paylaşan Prof. Dr. Sinan Canan’a bu keyifli sohbet için öncelikle çok teşekkür ediyoruz.


Zihnimizin sorgulama ve öğrenme mekanizmasının derinlerine indiğimiz bu çok özel sohbette kendisinden bir çok güzel öğreti topladık. “Seven neler yapmaz?” Diyen Prof. Dr. Sinan Canan bizlere yaptığımız her şeyi severek yapmanın ne kadar önemli olduğunu bu sohbette bir kez daha hatırlattı. Olmadığımız bir şey için zorlamak yerine kendi gerçeğimizi bulduğumuzda hiçbir şey yapmamıza gerek kalmadan faydalı olabileceğimizi söyleyen Sinan Canan’a göre bu zorlamalar maalesef dünyada insan katliamı yaratmakta.


Konuşmamız sırasında Neurofeedback yönteminin neden yaygınlaşması gerektiği, günümüzdeki yaygın motivasyonsuzluğu, covid sonrasındaki dönemde bizi bekleyen yeni dünyaya nasıl adapte olabileceğimizi Prof. Dr. Sinan Canan'ın bakış açısından dinledik.


Kendimizi bulma ve öğrenme yolunda sorgulamanın her zaman devam etmesi gerektiğini ve bilmediğimiz noktalarda bilmediğimizi kabul ederek öğrenmeye açık olmamız gerektiğinin üzerinde durduğumuz bu sohbette doğru bilgiye ulaşmak ve ulaştığımız bilgileri hayatta pratik etmenin kısayollarını tartıştık.


“Bilmiyorum” kelimesi sihirlidir ve öğrenme kapısını açan bir anahtardır. Bilmiyorum dedikten sonra ise öğrenme kısmı başlar. Slogan gibi bilgi öğrenmek yerine doğru sorular sorarak öğrendiğimiz bilgi çok daha kıymetli ve bizler için çok daha faydalıdır.


Umuyoruz ki sizler de bu keyifli sohbetin sonunda “Bilmiyorum” kelimesinin gücünü daha derinden hissedebilir ve bilgiyi pratik etme yolunda her zaman kendi doğru sorularınıza ışık tutabilirsiniz.


Lokal Hareket Nedir?

Bilinçli birer tüketici olma yolunda bize ışık tutan yerli düşünce liderlerini, kültür gözlemcilerini, hikaye anlatıcılarını, üreticileri, yaratıcıları, kreatif beyinleri, genç girişimcileri, bilim insanlarını, uzmanları, şifacıları, toplumsal fayda sağlayanları ve herşeyden öte kişisel keşif yolculuğunda olanları bir araya getiriyoruz. 

içerikler sana gelsin!

Aramıza Hoşgeldin!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page