top of page

Sohbet: Sürdürülebilir Tekstil Nedir?

Dünyayı en çok kirleten sektörlerden biri olan tekstil ve modanın bilinmeyen kirli yüzü hakkında daha önce konuşmuştuk. Bizim için bu konu özelinde bilgilendirici ve toplulukları harekete geçirici içerikler paylaşan kişileri daha fazla tanımak ve onlardan öğrenmek önemli.


Merve Odabaş bu isimlerden bir tanesi. Instagram üzerinde açtığı Slow Fashion and Textile hesabında sayısı sürekli artan şimdilik 14bin kişilik bir topluluğa tekstil endüstrisi hakkında bilgiler veriyor ve sürdürülebilirlik üzerine yaptığı araştırmaları paylaşıyor. Merve ile Türkiye-Amerika ortaklığında devam eden tekstil ve pazarlama eğitimi üzerine konuşarak, sürdürülebilir tekstilin gerçekte tam olarak ne olduğunu, yeşil aklamanın nasıl yapıldığını, tüketiciler olarak neler yapabileceğimize dair bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdik.


Bu paylaşımları yapmaya başladığında aslında hiç bir şey bilmediğini ve bilgilerini araştırdıkça öğrenip lokal kaynakların eksikliği sebebiyle bu yola çıktığını anlatan Merve, aslında kendimize dert edindiğimiz her konuya bireysel bir çözüm getirebileceğimize dair bize ilham oldu.


Lokal Hareket platformunda da sürdürülebilir tekstil üzerine röportajlar ve haberler paylaşacak olan sevgili Merve'ye bilinçli tüketime dair topluma fayda sağlamak amacıyla çıktığı bu yol için teşekkür ediyor ve bu yoldaki sürecini keyifle izliyoruz. Slowfashionandtextile






Lokal Hareket Nedir?

Bilinçli birer tüketici olma yolunda bize ışık tutan yerli düşünce liderlerini, kültür gözlemcilerini, hikaye anlatıcılarını, üreticileri, yaratıcıları, kreatif beyinleri, genç girişimcileri, bilim insanlarını, uzmanları, şifacıları, toplumsal fayda sağlayanları ve herşeyden öte kişisel keşif yolculuğunda olanları bir araya getiriyoruz. 

içerikler sana gelsin!

Aramıza Hoşgeldin!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page