top of page

Sohbet: Ayurvedik Yaşama Hali

Ayurvedik dünyanın en eski bütünsel ("tüm vücut") şifa sistemlerinden biri olarak anlatılıyor. "Ayur" Sanskritçe yaşam ve "Veda" ise bilim veya bilgi anlamına gelen sözcükleriden oluşur. Hindistan'da 5.000 yıldan fazla bir süre önce geliştirilen bu bilgi setini daha yakından tanımak ve anlamak isteyenler için Ayurveda uzmanı Pelin ile sohbet ettik. Pelin, bu Lokal Sohbet bölümünde Ulli Allmendinger ve Dr. Vasant Lad'ın Ayurveda eğitimlerinden edindiği bilgileri ve kendi Ayurveda yolculuğunu samimiyetle bizlerle paylaşıyor.


Bu sohbet içerisinde sağlık ve zindeliğin zihin, beden ve ruh arasındaki hassas dengeye bağlı olduğu inancına dayanan Ayurveda'nın temel amacının hastalıklarla savaşmak değil sağlığı önplana çıkarmak olduğunu konuştuk. Ve bir kez daha gerçek sağlığın fiziksel çevre, dış beden, iç zihin ve insan ruhu arasında dengeli ve canlı bir bütünleşme ile olduğunu hatırladık.


Ayurveda yaşam halinin günlük rutininizin dışında bir şey olmadığını ve aksine hayatımızın her yönünün kalitesini yükselten bir yaşam bilimi. Ayurveda hakkında en temel sorulara cevap bulduğumuz sohbet için Pelin'e çok teşekkür ederiz.



Lokal Hareket Nedir?

Bilinçli birer tüketici olma yolunda bize ışık tutan yerli düşünce liderlerini, kültür gözlemcilerini, hikaye anlatıcılarını, üreticileri, yaratıcıları, kreatif beyinleri, genç girişimcileri, bilim insanlarını, uzmanları, şifacıları, toplumsal fayda sağlayanları ve herşeyden öte kişisel keşif yolculuğunda olanları bir araya getiriyoruz. 

içerikler sana gelsin!

Aramıza Hoşgeldin!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page