top of page

Sohbet: Aynadaki Lokal Değerler, Münteha Adalı Anlatıyor

Nil ve Amber’in bu bölümde konuğu Münteha Adalı. Güvensan ve Arya Women yönetim kurulu üyesi Münteha ile hayatın akışında lokalleşerek, kendi değerlerimizin, kendimizin farkına vararak hayatımızı nasıl zenginleştirebileceğimizi konuştuk.


Dijitalleşme ve sosyal medyanın artan etkileriyle beraber sürekli olarak bulunduğumuz ortamı, varlığımızı ve değerlerimizi sorguluyoruz. Bu noktada, hayatın içinde bu denli fazla sıfat olmadığını ve her birimizin insan olduğunu kabullenmek ve bu farkındalığı kazanmak hiç şüphesiz lokalleşirken bize eşlik edecek en büyük değerlerden biri.


İş hayatında Urfa’dan İstanbul’a uzanan hikayesiyle Münteha, sektörlerdeki ön yargıya, etiketlere ve fırsat eşitsizliklerine rağmen lokal olma yolunda edindiği başarılar ve deneyimler oldukça ilham verici. Bu bölümde bizlere kendimizi ve değerlerimizi tanımanın, anlamanın, kendimizle barışmanın önemini ve lokal değerlerimizin ne kadar eşsiz olduğunu da belirtiyor.


‘’Global düşün lokal hareket et.’’ Diyen Münteha, aslında bu düşüncenin yıllardan beri içimizde olduğunu fakat uygulanabilirliğinin zorlaşması noktasında topluma fayda sağlayacak değerlerin peşinden koşulması gerektiğini belirtiyor. Bu yolda ‘’Ya başarısız olursam?’’ Gibi sorgulamalar yerine başarısızlığın getirdiği öğrenmenin değerini de vurguluyor.


Aslında bu bölümde, denemenin, deneyimlemenin ve başarısızlık hissinin aslında tabu haline getirilmeden dünyanın en güzel lütuflarından bir tanesi olduğunu daha iyi anlıyoruz.


Bunların yanı sıra, Türkiye’nin ilk kadın yatırım odaklı platformu Arya Women bünyesinde kadın enerjisini tek bir yerde toplanması, kadınların değişimi ve dönüşümü başlatması vizyonuyla hareket eden Münteha, güçlü ve saygın kadın sayısını artırmayı hedefliyor.


Umarım bu bölümün de getirdiği çıkarımlarla birlikte lokalleşmenin getireceği zenginliklerin daha çok farkına vararak, dünyayı olumlu anlamda değiştirip dönüştürebiliriz.



Lokal Hareket Nedir?

Bilinçli birer tüketici olma yolunda bize ışık tutan yerli düşünce liderlerini, kültür gözlemcilerini, hikaye anlatıcılarını, üreticileri, yaratıcıları, kreatif beyinleri, genç girişimcileri, bilim insanlarını, uzmanları, şifacıları, toplumsal fayda sağlayanları ve herşeyden öte kişisel keşif yolculuğunda olanları bir araya getiriyoruz. 

içerikler sana gelsin!

Aramıza Hoşgeldin!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page